Украса за кръщене

Украса на църква и ресторант

 

   Украсата на кръщенето се състои от две основни части: украса на ресторант и украса на църква.

   Най-често в църквата се украсява кръщелния купел. Всеки храм има различен по форма, размер и цвят купел. Украсата на купела може да се разположи частично по горния му ръб или да го обхване изцяло. Основата на декорацията се изгражда от тюл, органза или сатен, като се допълва ефектно от цветни букети или декоративни детски елементи. Букетите от цветя могат да бъдат разположени плътно един до друг; да са поставени през определено разстояние - четири, така че да оформят кръст или само един в средата отпред, това е изцяло Ваш избор. От оформения горен ръб по дължината на купела може да се спускат плат, панделки, цветя или други елементи.

Поставянето на такава украса за кръщене на място има своите особености, като основната е силно ограниченото време, за което трябва да се монтира. Имайте предвид, че Вашето кръщене най-често е предхождано от друго събитие и реално времето за украсата на кръщенето не е повече от пет минути. Също така трябва предварително да е съобразено формата, големината и вида на купела.

Украсата за кръщене на църква може да включи освен купел и стойки с цветни аранжировки, които се поставят от двете страни на купела. Стойките може да бъдат две или четири. Ако църквата е по-слабо осветена много подходяща е комбинираната украса за кръщене от аранжировки с естествени цветя и свещи поставени по средата на цветните аранжировки. Вашият декоратор би могъл перфектно да съчетае цветовата гама, декоративните елементи и тематичната линия на кръщенето с цветната украса църквата и ресторанта.

 При украсата за кръщене на ресторант (независимо дали става въпрос за затворена зала или градина) една от най-важните части е официалната маса. Това е и едно от най-често заснеманите места. Цветните аранжировки на масата следва да се съобразят с нейната форма и големина. На по-дългите маси често се поставя една централна украса и две в двата противоположни края на масата. Висока украса на масата е желателно да се избягва, тъй като закрива официалните лица. От плота на масата надолу обаче няма никакви ограничения – украсата може да бъде „падаща” или „висяща”, като може да има и единично разположени цветя по драперията. Ако ще използвате свещи – височината отново е от значение. Подходящо е и използването на декоративни листенца, камъчета, перли, кристали.

Вашите гости ще имат пряк контакт с украсата за кръщене на масите за гости. Ето защо това е и мястото, в което трябва да вложите цялата си креативност, за да създадете усещането за един незабравим и специален ден. Формата на масите за гости в ресторанта е определяща за вида, формата и големината на декорацията. Не забравяйте, че украсата на кръщенето е много важна част от тържеството, но чисто пространствено тя в никакъв случай не трябва да създава дискомфорт, както на гостите, така и на поднасянето на избраното меню.

 При правоъгълни маси за гости, за украса е удачно да изберете по-прибрани декорации, развити във височина, но не повече от 25-30 сантиметра, за да може гостите на кръщенето да се виждат по между си. Броя на аранжировките зависи от местата на всяка маса – една аранжировка се разполага между 6-8 човека или на маса с 12 места са нужни две аранжировки, за да изглеждат добре.

Кръглите маси за гости в ресторанта за кръщене предоставят повече пространство и възможности за украса. Центъра на масата с диаметър около 40 сантиметра остава свободен, така може да разгърнете украсата на кръщенето и в ширина и с обем. Не пропускайте детайли като камъчета, перли и кристали, както и единични цветове разпръснати по масата.

Освен цветната декорация основно място в украсата на ресторанта за кръщене заемат и балоните. С хелии или просто с въздух, на букети, арки или пуснати по единично те придават тържественост и много детско настроение. Изключително атрактивни са комбинираните украси с цветя и балони, както и включването на сладки, близалки и бонбони като допълващи елементи на цялостната декорация на кръщене.

 Ако сте избрали градина за тържеството трябва да се съобразите с някои особености при украсата. И в най-топлите летни дни може да подухва ветрец, което от своя страна обезсмисля употребата на открити свещи за кръщене. При украсата на масите за гости избягвайте употребата на цветни листенца или пера, много бързо може да се окажат не там, където сте ги поставили. За предпочитане са камъчета, кристали и перли. При балонната украса се уверете, че балоните с въздух са добре закрепени, а балоните с хелии разпръснати под тентата на ресторанта не са добра идея.

Ако искате да се чувствате сигурни в избора си може да съгласувате украсата на ресторант и църква за кръщене с професионален декоратор. От него може да получите ценни идеи.

 

    Порталът kryshtene.com е изцяло информационен и съдържа цялата необходима информация за кръщенето на Вашето дете. Снимките в галериите са без цени, поради спецификата на информационната платформа. Ако желаете да разгледате снимките с по-добра резолюция и цени, заповядайте в интернет магазина на адрес: shop.kryshtene.com.